Linnaeuskade 5 • 1098 BC Amsterdam

Linnaeuskade 5
1098 BC Amsterdam

Zoek

SOORTEN WANDELSCHOENEN

Voor wandelen over voet- en bospaden heb je andere schoenen nodig
dan voor wandelen ‘off the road’

wandelschoenen

Welk soort wandelschoen je moet hebben, hangt af waar je die voor gaat gebruiken. Het gebruik bepaalt het soort wandelschoen. Hieronder hebben we diverse verschillende soorten wandelschoenen beschreven. Van elke soort hebben we verschillende modellen.

softwalker brooksadrenalinewalker

Softwalker

De softwalkers is een lage, zeer soepele, lederen wandelschoen, gemaakt door fabrikanten die ook hardloopschoenen maken. Ideaal voor het maken van stevige wandelingen op vlakke ondergrond (hard en/of zacht). Met name voor lange wandelingen op asfalt/steen/bosgrond (4-daagse bijvoorbeeld) is de softwalker zeer geschikt. Maar de softwalker is ook zeer uitermate geschikt voor alledaags gebruik. Run-Inn heeft softwalkers in zowel dames- als herenmodellen in de collectie.

Trail/wandelschoen

De trail/wandelschoen is bij Run-Inn een lage wandelschoen die tussen de softwalker en de A-schoen in zit. Deze schoen is wat robuuster dan de softwalker, waterdichter en heeft meer profiel. Met de trail/wandelschoen kun je gemakkelijk de paden af. Deze modellen zijn voorzien van een gore-tex membraan en zijn daardoor waterdicht. Run-Inn heeft trail/wandelschoenen in zowel in dames- als herenmodellen in de collectie.

A-wandelschoen

De A-schoen is de lage wandelschoen van de specifieke wandelmerken, die weer wat steviger is uitgevoerd dan de trailschoen en daardoor is de A-schoen meer geschikt voor het ‘echte’ wandelwerk (off the road). Deze schoenen zijn ook voorzien van een voering met gore-tex, spotex, gri-tex of dergelijke, waardoor het bovenwerk van deze schoenen waterdicht is. Het bovenwerk bestaat veelal uit leer of uit leer gecombineerd met cordura. Cordura is een licht, soepel en slijtvast materiaal, droogt snel en ademt uitstekend. Run-Inn heeft A-schoenen in zowel dames- als herenmodellen in de collectie.

A/B wandelschoen

De A/B-wandelwandelschoen is een soepele, hoge schoen, geschikt voor stevig dagelijks gebruik en/of voor wandelingen door bijvoorbeeld de Limburgse heuvels of de Ardennen. Deze modellen zijn voorzien van een voering met gore-tex, gritex, spotex of dergelijke, waardoor de waterdichtheid gegarandeerd blijft. Voor de sportieve vrijetijdsbesteding verovert de A/B wandelschoen steeds meer terrein t.o.v. de – wat zwaardere – B-wandelschoen. Het bovenwerk bestaat ook bij dit type schoen veelal uit leer of eventueel uit leer gecombineerd met cordura. Het verschil met de A-wandelschoen is dat de A/B-wandelschoen hoger is en daardoor meer stevigheid aan de enkels zal geven. Run-Inn heeft A/B-wandelschoenen van o.a. Lowa, Salomon en Gri Sport, zowel in dames- als herenmodellen in de collectie.

a-b wandelschoen lowarenegademidgtx

Kinder wandelschoen

Run-Inn heeft hoge (berg)wandelschoenen voor kinderen.

Deze schoenen zijn stevig en toch soepel. Ze bieden goede steun en ondersteunen de voet. Deze schoenen zijn ideaal om tijdens de vakanties te gebruiken, maar ook zeer geschikt voor actief dagelijks gebruik. Run-Inn heeft verschillende modellen en kleuren van Gri Sport van maat 28 tot 40. Run-Inn heeft ook diverse soorten lage klinderwandelschoenen in de collectie van Gri Sport en Salomon.

Wandelsandaal

TEVA SANDALEN. Teva is marktleider op het gebied van sandalen voor de actieve vrijetijdsbesteding. Teva begon in 1984 door een teenslipper te voorzien van een bandje om de hiel om te voorkomen dat de voet tijdens het lopen over rotsen en door water van het schoeisel zou afglijden. Het duurde echter niet lang totdat Teva het uiterlijk kreeg dat wij nu allemaal kennen, de sandaal met de drie banden. Met een band over de voorvoet, een rondom de hiel en een over de wreef kreeg de Teva sandaal het klassieke uiterlijk. De Teva sandaal is van hoogwaardige kwaliteit, met een uitstekend voetbed en met een robuuste slijtzool (het is een open wandelschoen a.h.w.). Run-Inn heeft tijdens de zomermaanden (april – september) een uitgebreide collectie Teva sandalen voor zowel dames, heren als kinderen (baby’s). Klik hier.

wandelschoen tevaterrafih
wandelslipper reeffanning

Wandelslipper

REEF SLIPPERS. Sinds de oprichting van Reef in (ook) 1984 is Reef uitgegroeid tot één van de grootste lifestyle, beach & fashion merken in de wereld. Reef staat wereldwijd bekend vanwege de unieke en innovatieve teenslippers. Daarnaast zien ze er ook nog eens erg modern uit. Reef slippers zijn ideaal om de gehele dag op te lopen, maar ook om te gebruiken tijdens de vakantie, op het strand en in het water. Kortom: voor actieve vrijetijdsbesteding dus als het wat warmer is. Run-Inn heeft tijdens de zomermaanden (april-september) een uitgebreide collectie Reef slippers, voor zowel dames, heren als kinderen. Klik hier.

> Download de wandelschoenen folder.

run-inn-hardloopwinkel-amsterdam
DE WINKEL
harry-honselaar-winkel-run-inn
HARRY HONSELAAR
winkel run inn
VASTE KLANT