Linnaeuskade 5 • 1098 BC Amsterdam

Linnaeuskade 5
1098 BC Amsterdam

Zoek

SCHOENEN VOOR HARDLOPERS

Run-Inn: Alles voor het Loopplezier!

Hardloopschoenen heb je in allerlei soorten en kleuren, van bekende en van onbekende merken. Maar welke schoen moet jij nu hebben? Als consument kun je niet veel anders doen dan kijken welk model je het mooist vindt of welke schoen het goedkoopste is. Maar wil je echt plezier kunnen gaan beleven aan het hardlopen dan is het van belang dat je hardloopschoenen koopt die bij jou persoonlijk passen. Dat zijn loopschoenen die passen bij de vorm van jouw voeten, bij jouw gewicht en vooral bij de manier waarop jij jouw voeten afwikkelt. En om dat te kunnen bepalen moet je echt een paar verschillende, door de expert geslecteerde, functionele modellen aan hebben gehad en er een stukje op hebben gelopen. Met functionele sportschoenen kun je die betreffende tak van sport zo goed en zo verantwoord mogelijk uitoefenen. Als je je sport serieus neemt, dan gebruik je dus áltijd functioneel materiaal. Ga nooit met tennisschoenen aan je voeten hardlopen, net zo min dat je ook niet zo gauw met zwemvliezen aan gaat squashen!. En verantwoord hardlopen doe je dus op functionele hardloopschoenen.

FPK-eis

hardloopschoenen-categorieAlle sportschoenen die gekocht worden om actief te gebruiken, moeten voldoen aan de FPK-eis. ‘FPK’ staat voor ‘Functionaliteit’, ‘Pasvorm  en ‘Kwaliteit’. Bij hardloopschoenen houdt Functionaliteit in dat de schoenen moeten voldoen aan de eisen die de hardloopsport aan de beoefening daarvan stelt (voetbalschoenen zijn functioneel voor de voetbalsport en zwemvliezen zijn dat voor de zwemsport). Een voor jou functionele hardloopschoen dempt afdoende de schokbelasting tijdens het contact met de grond en steunt en/of stuurt afdoende jouw voeten tijdens de loopbeweging en voorin de schoenen moet bij de tenen altijd wat extra ruimte overblijven (lengte-toegift). De Pasvorm van een hardloopschoen wordt bepaald door de mate waarin jouw voet in de schoen past, hoe de de hielkap van de schoen om je hiel heensluit, hoe het bovenwerk om je wreef heensluit, hoe je je schoenen dicht vetert en of je voorin voldoende ’teenruimte’ overhoudt. Onze runningexpert is jou daarbij behulpzaam. Gebruik ook altijd functionele loopsokken, dat geeft het pasvormgevoel meteen al een boost! De Kwaliteit wordt bepaald door de mate waarin Functionaliteit en Pasvorm tijdens het hardlopen behouden blijven. De schoenen moeten gewoon hun werk blijven doen en mogen niet voortijdig hun specifieke eigenschappen verliezen. Als de loopschoenen aan de FPK-eis voldoen, is de kans op het verkrijgen van Loopplezier het grootst en die op overbelastingsblessures het kleinst.

Een hardloopschoen moet dus bij JOU PERSOONLIJK passen. Om aan de FPK-eis te kunnen voldoen moet je verzekerd zijn van ‘het Product-Plus’ en van een ruim assortiment functionele loopschoenen. En dat vind je bij Run-Inn in ruime mate. Wij verzamelen de nodige persoonlijke informatie over jou en over jouw voeten en als wij voor ons voldoende relevante informatie hebben verzameld, krijg je verschillende door ons speciaal voor jou geselecteerde modellen. Met die modellen maak je dan als het ware een paar proefritjes waarin jij kunt vaststellen hoe dat model aanvoelt en wij kunnen zien hoe dat model het bij jou tijdens het hardlopen ‘doet’. Eventueel wordt m.b.v. een ‘pasvorm bevorderend supplement’ de pasvorm bij jou persoonlijk verder geoptimaliseerd. En bij Run-Inn krijg je ook garantie op het advies, dus als er naderhand toch nog iets aan de ‘FPK-hand’ lijkt te zijn, kom je gewoon even terug.

Veel hardlopers zijn bang dat ze hardloopblessures krijgen. Echter, bijna alle overbelastingsblessures (aan met name voeten, achillespezen, schenen, knieën, heupen) komen door onoordeelkundig trainen (te veel en vooral te intensief) en door het hardlopen op verkeerd schoeisel. Volg na de aankoop bij Run-Inn van een paar functionele hardloopschoenen daarom altijd een bij jou persoonlijk passend trainingsschema, waardoor je wel blessurevrij kunt blijven hardlopen en permanent hardloopplezier kunt ervaren.

Download “Folder Hardloopschoenen”.

Download “runinn-trainingsschema-folder.pdf”

hardloop-schoenen
run-inn-hardloopwinkel-amsterdam
DE WINKEL
harry-honselaar-winkel-run-inn
HARRY HONSELAAR
winkel run inn
VASTE KLANT