Linnaeuskade 5 • 1098 BC Amsterdam

Linnaeuskade 5
1098 BC Amsterdam

Zoek

LOOPSTIJL A-B-C

De steutel tot een leven lang plezierig hardlopen

RECENSIE

LOOPSTIJL A-B-C: 3 STAPPEN NAAR PLEZIERIG HARDLOPEN
Harry Honselaar (“Hardlopen is een sport van ontspanning, zing een lied en geniet”) weet precies waar hij mee bezig is. Als voormalig wedstrijdloper en hardlooptrainer bouwde hij tientallen jaren praktijkervaring op met hardloopgroepen van diverse samenstellingen. Dat leverde ruime kennis op van  de juiste loopstijl, technieken, trainingen, blessurepreventie en vooral loopplezier. Hij is ook de auteur van het ‘Praktijkboek voor hardlopers’, het uitgebreide naslagwerk voor hardlopen.

Veel hardlopers kampen met (chronische) overbelastingsblessures en lijken hardlopen niet leuk te vinden. Maar al te vaak blijkt dat een matig ontwikkelde looptechniek de oorzaak is. Het merendeel van de hardlopers loopt niet onder begeleiding. En het deel dat wél onder begeleiding loopt, krijgt niet zelden géén of slechte looptechniek-adviezen. Zeker, door hardlopen maakt het lichaam het gelukshormoon endorfine aan. Maar de verkeerde manier van lopen – of een krampachtige loophouding – kan ervoor zorgen dat het juist averechts werkt op gezondheid en dat er blessures ontstaan. Daarom is het belangrijk dat men veel informatie inwint om langdurig onbelemmerd te kunnen blijven hardlopen.

De nieuwste uitgave van Harry Honselaar voorziet op een toegankelijke manier in deze leemte. Honselaar: “Hardlopen lijkt op het eerste gezicht makkelijk om te doen. Echter, pas na lange gerichte oefening is het lichaam volledig in staat een efficiënte loopstijl in de praktijk te vertonen.” Het ‘Loopstijl A-B-C’ stuurt daarbij voortreffelijk aan, zonder te vervallen in complex trainingsjargon.

Efficiënt(er) hardlopen is door iedereen te leren. Het kost echter wel de nodige tijd én aandacht. Het ‘Loopstijl A-B-C’ behandelt stap-voor-stap alle elementen die nodig zijn om langdurig met plezier te blijven hardlopen. Dat gebeurt in 3 A-B-C-stappen: de A van Aandachtspunten (juiste uitvoering), De B van Bewegingsvariatie (o.a. pasfrequenties) en de C van Core-oefeningen (voor kracht en flexibiliteit van belangrijke spiergroepen). Resultaat: een compact programma voor functionele ontwikkeling van de hardlooptechniek, met een efficiënte loopstijl tot gevolg. Zo’n loopstijl waarmee je makkelijk, met minder belasting en met meer plezier lekker kunt blijven hardlopen, je hele hardloopleven lang.

Regelmatig bewegen levert veel op. Voldoende bewegen verkleint de kans op hart-  en vaatziekten en zorgt voor een fit gevoel. Hardlopen maakt daarbij het meest furore. Naar schatting ruim 900.000 mensen – van jong tot (heel) oud – trekt wekelijks de sportschoenen aan voor een frisse ademtocht in de buitenlucht. En de ruim 1300 hardloopevenementen boeken jaar-op-jaar een record aantal deelnemers. Hardlopen is hot!

Hardlopen? Goed bezig! Maar dan wel aan de hand van deskundige aanwijzingen.

Met deze nieuwste uitgave bundelt Harry Honselaar relevante tips en informatie voor succesvol en prettig hardlopen. Door middel van een begrijpelijke 3-stappen methode wordt relevante kennis opgedaan over de belangrijke kenmerken van een goede hardlooptechniek. Het Loopstijl A-B-C vormt de sleutel tot verantwoord hardlopen. Het bondige boekje (96 pagina’s) is ruim geïllustreerd en lekker leesbaar. En bovendien handig te raadplegen. Voor iedereen die aan hardlopen doet, maar zeker ook voor starters is dit boek een aanrader.

Nico Dunnebier

Loopstijl A-B-C. de sleutel tot een leven lang plezierig hardlopen, ISBN-nummer: 978-90-812026-0-2, Verschijningsdatum: december 2019, auteur: Harry Honselaar, uitgegeven door Sportnu.eu, sportnu@outlook.com, verkrijgbaar via Bol.com € 14,95.

loopstijl-abc-foto
loopstijlabc achterkant boek
loopstijlabccover
run-inn-hardloopwinkel-amsterdam
DE WINKEL
harry-honselaar-winkel-run-inn
HARRY HONSELAAR
winkel run inn
VASTE KLANT