Linnaeuskade 5 • 1098 BC Amsterdam

Linnaeuskade 5
1098 BC Amsterdam

Search

HARTSLAGMETING

Een hartslagmeter is een prima hulpmiddel om te gebruiken tijdens het hardlopen

quote hardlopen
polar hartslagmeter

De hartslagmeter geeft duidelijk aan in welke intensiteitszone je aan het hardlopen bent. Met deze informatie wordt het trainen op het juiste inspanningsniveau een stuk eenvoudiger. Let op: ‘iedereen heeft zijn of haar eigen niveau’.

Met inspanningspercentage wordt bedoeld: een bepaald percentage van je maximale hartslagfrequentie (HFmax). Je HFmax wordt als 100% aangemerkt en een intensiteitszone correspondeert derhalve met bepaalde percentages van je HFmax. De HFmax is grofweg te bepalen door 205 te verminderen met de helft van je leeftijd. Of door het uitvoeren van een z.g. maximaaltest. Maar doe dat laatste alleen onder deskundige begeleiding.

Globaal kunnen we onderscheiden:

  • een intensiteitszone tussen de 65% tot 75% van je HFmax:
    betekent vooral gewichtscontrole, opbouwen basisconditie en hersteltrainingen;
  • een intensiteitszone tussen de 75% tot 82,5% van je HFmax:
    betekent conditiebehoud en conditieverbetering;
  • een intensiteitszone tussen de 82,5% en 87,5% van je HFmax:
    betekent verbetering van je maximaal prestatievermogen.

De hartslagmeters zijn zo in te stellen dat je een intensiteitszone kiest om binnen te trainen. Komt je hartslag boven de bovengrens die je ingesteld hebt uit dan volgt er een alarmpje. Hetzelfde gebeurt als je te weinig intensief bezig bent en dus onder de ingegeven ondergrens komt.

Polar M600
De sport smartwatch van Polar

De waterdichte Polar M600 is een Android Wear smartwatch, passend bij een actieve levensstijl zonder compromissen. Een sport-smartwatch gemaakt door de makers van sporthorloges. Met de Polar M600 geniet je van het gebruiksgemak van Android Wear en de krachtige sportfuncties van Polar. Haal alles uit je dagelijks leven, op kantoor, thuis en tijdens je sportmomenten. De Polar M600 is een slim sporthorloge, het beste van twee werelden. De M600 is ook uitgerust met een snelle en betrouwbare GPS-functie.

Nieuwere modellen volgen hier later.

run-inn-hardloopwinkel-amsterdam
DE WINKEL
harry-honselaar-winkel-run-inn
HARRY HONSELAAR
winkel run inn
VASTE KLANT