Linnaeuskade 5 • 1098 BC Amsterdam

Linnaeuskade 5
1098 BC Amsterdam

Zoek

SCHOENEN VOOR FITNESSTRAINING

Goede sportschoenen zijn altijd van groot belang om optimaal plezier
te kunnen blijven beleven aan je favoriete hobby!

Fitnesstraining
De fitnesstraining bestaat tegenwoordig uit allerlei vormen van lopen (binnen en/of buiten, bootcamp), huppelen en springen, gecombineerd met armbewegingen en allerhande core stabilty oefeningen. De bewegingen die bij de fitnesstrainingen worden gemaakt, zijn niet zo intensief als bijvoorbeeld bij squashen, badmintonnen en volleyballen het geval is. Schoenen voor fitnesstraining zijn daarom dan ook wat lichter en flexibeler dan schoenen voor de bovengenoemde (indoor)sporten. Een fitnessschoen moet wel de benodigde stabiliteit geven maar moet ook flexibel zijn en een goede demping geven, met name in de voorvoet en de voet goed ondersteunen.

FPK-eis
Als er tijdens het sporten gebruikgemaakt wordt van functionele sportschoenen, dan zal dat het plezier in het sporten altijd sterk verhogen en de kans op blessures sterk verminderen. Goede sportschoenen moeten voldoen aan de FPK-eis. De FPK-eis staat voor Functionaliteit: de schoen moet voldoen aan de eisen die de desbetreffende sport daaraan stelt. Pasvorm: een sportschoen moet overal perfect om de voet heen sluiten, mag niet slippen (zie ook verderop bij sportsokken) en Kwaliteit: functionaliteit en pasvorm moeten tijdens het sporten langdurig behouden blijven: de schoenen moeten hun werk blijven doen, ze mogen je niet opeens in de steek laten of hun specifieke eigenschappen verliezen. Met functionele sportschoenen kun je die betreffende tak van sport zo goed en zo verantwoord mogelijk uitoefenen. Als je je sport serieus neemt, dan gebruik je dus áltijd functioneel materiaal. Van al die drie voorwaarden ben je bij Run-Inn altijd verzekerd doordat het assortiment bestaat uit geselecteerde modellen van topmerken en er altijd deskundig advies gegeven wordt.

Assortiment
Run-Inn heeft een uitgebreid assortiment schoenen voor fitness-  en diverse soorten indooractiviteiten. Er zal dus altijd een schoen van jouw keuze bij zitten.

Levensduur
Als je tweemaal per week sport, raden we je aan om elke 2 jaar nieuwe schoenen te kopen. Je geeft je voeten en gewrichten dan die bescherming die ze verdienen. Mocht je een echte fanaat zijn, dan moet je eerder weer een bezoek brengen aan onze winkel voor de aankoop van een nieuw paar schoenen.

Sportsokken
Sportplezier begint altijd met het aantrekken van een functionele sportsok. Een functionele sportsok zorgt voor een comfortabel gevoel doordat de schoen overal perfect om je voet zal heen sluiten. De functionele sportsok zorgt er tevens voor dat het transpiratievocht van je voeten wordt afgevoerd, waardoor de huid relatief droog blijft en niet gemakkelijk beschadigd kan raken. Een goede sportsok verhoogt het sportplezier dus in belangrijke mate.

Warming up
Het dragen van goed, functioneel schoeisel is heel belangrijk om volop van je favoriete sport te kunnen blijven genieten, maar als je jezelf niet de tijd geeft om een goede warming up uit te voeren, dan kan het toch nog mis gaan. Bouw je training dus altijd geleidelijk op. En o ja, ook de cooling down is van belang, dus niet meteen vanuit het squashhok jezelf naar de bar slepen om daar je cooling down te doen…

Sport-bh
Een functionele sport-bh is essentieel voor de sportende vrouw. De sport-bh steunt de borsten, de bandjes zakken niet af en het materiaal waar de sport-bh van gemaakt is, houdt de huid droog. Sport-bh’s zijn er te verkrijgen in diverse ‘impactlevels’. Hoe groter de cup is, hoe steviger de sport-bh moet zijn (‘motion-control’). Een goede sport-bh is dan ook van groot belang om optimaal plezier van het sporten te kunnen verkrijgen. Run-Inn heeft functionele schoenen op voorraad. Kom ze eens proberen.

Stel, je wilt graag sporten. Dan is functioneel materiaal wel zo plezierig: dus kom naar RUN-INN.

run-inn-hardloopwinkel-amsterdam
DE WINKEL
harry-honselaar-winkel-run-inn
HARRY HONSELAAR
winkel run inn
VASTE KLANT