Schoenen voor indoorsport


Goede sportschoenen zijn altijd van groot belang om optimaal plezier te kunnen blijven beleven aan je favoriete hobby!

FPK-eis
Als er tijdens het sporten gebruikgemaakt wordt van functionele sportschoenen, dan zal dat het plezier in het sporten altijd sterk verhogen en de kans op blessures altijd sterk verminderen. Goede sportschoenen moeten voldoen aan de FPK-eis. De FPK-eis staat voor Functionaliteit: de schoen moet voldoen aan de eisen die de desbetreffende sport daaraan stelt, voor aerobics is een heel andere schoen nodig dan voor bijvoorbeeld squash; Pasvorm: een sportschoen moet overal perfect om de voet heen sluiten, mag niet slippen (zie ook verderop bij sportsokken) en Kwaliteit: functionaliteit en pasvorm moeten tijdens het sporten langdurig behouden blijven: de schoenen moeten hun werk blijven doen, ze mogen je niet opeens in de steek laten of hun specifieke eigenschappen verliezen. Met functionele sportschoenen kun je die betreffende tak van sport zo goed en zo verantwoord mogelijk uitoefenen. Als je je sport serieus neemt, dan gebruik je dus áltijd functioneel materiaal. Ga nooit met tennisschoenen aan je voeten aerobics doen, net zo min dat je ook niet zo gauw met zwemvliezen aan gaat squashen! Van al die drie voorwaarden ben je bij Run-Inn altijd verzekerd doordat het assortiment bestaat uit geselecteerde modellen van topmerken en er altijd deskundig advies gegeven wordt.

Aerobics/fitness
De aerobic training bestaat tegenwoordig niet meer uit hier en daar een danspasje, maar uit allerlei vormen van lopen, huppelen en springen, gecombineerd met armbewegingen. Tijdens aerobic training krijgen je voeten het zwaar te verduren. Aerobics (en ook steps) is een sport waarbij er regelmatig gesprongen wordt. Er worden ook veel zijwaartse passen gemaakt. De bewegingen zijn niet zo intensief als dat bijvoorbeeld bij het squashen gebeurt. Aerobic schoenen zijn daarom dan ook lichter en flexibeler dan squashschoenen. De aerobic schoen is wat hoger om de zijwaartse bewegingen te ondersteunen en heeft ook een extra demping element onder de voorvoet zitten. Een aerobic schoen moet dus de nodige stabiliteit geven maar moet ook flexibel zijn en een goede demping geven, met name in de voorvoet. Stevigheid aan de schoen wordt ook verkregen door extra verstevigingen, zadels, over het bovenwerk heen. De goede aerobic schoenen hebben ook alle een goede ondersteuning van de voet.

Fitnessschoenen zijn lager dan aerobic schoenen daar er dan meer verantwoord mee hardgelopen kan worden (op de lopende band bijvoorbeeld). In de categorie van de fitnessschoenen heb je ook de zogenaamde ‘multipurpose’ schoen, dit is een schoen die voor vele doeleinden geschikt is, voor veel verschillende sportdisciplines dus. Zo’n schoen is ook geschikt als je nog niet precies weet welke sport je het leukste vindt: fitness, aerobics, squash of wat dan ook. Op een multipurpose schoen kun je al die sporten redelijk verantwoord uitvoeren. Alleen als je zeker weet dat je een bepaalde sport intensief wilt gaan beoefenen, schaf je je er een functionele sportschoen bij aan.Assortiment
Run-Inn heeft een uitgebreid assortiment fitness- en aerobic schoenen. Er zijn aerobic schoenen (hoog met extra demping onder de voorvoet) en fitnessschoenen (allround schoenen, laag en voor allerlei indoor- als outdoordoeleinden geschikt). Tevens hebben wij ook indoorschoenen voor squash, badminton en volleybal. Wij hebben de aerobic/fitnessschoenen voor dames en heren in de maten 36 t/m 50. De zolen van al deze schoenen zijn 'non-marking' zodat ze probleemloos indoor op een houten vloer gebruikt kunnen worden. Ook zijn er squash/badminton/volleybalschoenen voor zowel dames als heren. Er zal dus altijd een schoen van je keuze bij zitten.

Levensduur
Als je twee-, driemaal per week sport, raden we je aan om elk jaar nieuwe schoenen te kopen. Je geeft je voeten en gewrichten dan die bescherming die ze verdienen. Schoenen die intensief gebruikt zijn, zijn slap geworden, Pasvorm is er uit. Ook Functionaliteit wordt niet meer met een hoofdletter ‘F’ geschreven en (K)waliteit wordt zelfs zonder ‘K’ geschreven... Mocht je een echte fanaat zijn, dan moet je meerdere keren per jaar een bezoek brengen aan de sportwinkel.

Sportsokken
Sportplezier begint altijd met het aantrekken van een goede sportsok. Een goede sportsok zorgt ervoor dat de schoen overal perfect om je voet zal heen sluiten en dat het transpiratievocht van je voeten wordt afgevoerd, zodat de huid relatief droog blijft en niet gemakkelijk beschadigd kan raken. Een goede sportsok verhoogt het sportplezier dus in belangrijke mate.

Warming up
Het dragen van goed, functioneel schoeisel is heel belangrijk om volop van je favoriete sport te kunnen blijven beoefenen, maar als je jezelf niet de tijd geeft om een goede warming up uit te voeren, dan kan het toch nog mis gaan. Bouw je training dus altijd geleidelijk op. En o ja, ook de cooling down is van belang, dus niet meteen vanuit het squashhok jezelf naar de bar slepen om daar je cooling down te doen...

Sport-bh
Een goede sport-bh is essentieel voor de sportende vrouw. De sport-bh steunt de borsten, de bandjes zakken niet af en het materiaal waar de sport-bh van gemaakt is, houdt de huid droog. Sport-bh's zijn er te verkrijgen in diverse 'impactlevels'. Hoe groter de cup is en hoe meer beweging de sport met zich meebrengt, des te steviger moet de sport-bh zijn ('motion-control'). Bij bijvoorbeeld aerobics bewegen de borsten nogal veel op en neer, een goede sport-bh is dan ook van groot belang om optimaal plezier van het sporten te kunnen verkrijgen. Ook bijvoorbeeld bij fitness en squash is het dragen van een goede sport-bh een must om optimaal plezier aan je sport te kunnen beleven. Run-Inn heeft zeer goede modellen op voorraad. Kom ze eens proberen.

Stel, je wilt graag sporten. Dan is functioneel materiaal wel zo plezierig: dus kom naar RUN-INN.
 

NAAR BOVEN