Schoenen voor hardlopers

Run-Inn: Alles voor het Loopplezier!


Hardloopschoenen heb je in allerlei soorten en kleuren, van bekende en van onbekende merken. Maar welke schoen moet jij nu hebben? Als consument kun je niet veel anders doen dan kijken welk model je het mooist vindt of welke schoen het goedkoopste is. Maar wil je echt plezier kunnen gaan beleven aan het hardlopen dan is het van belang dat je hardloopschoenen koopt die bij jou persoonlijk passen. Dat zijn loopschoenen die passen bij de vorm van jouw voeten, bij jouw gewicht en vooral bij de manier waarop jij jouw voeten afwikkelt. En om dat te kunnen bepalen moet je echt een paar verschillende, door de expert geslecteerde, functionele modellen aan hebben gehad en er een stukje op hebben gelopen. Met functionele sportschoenen kun je die betreffende tak van sport zo goed en zo verantwoord mogelijk uitoefenen. Als je je sport serieus neemt, dan gebruik je dus áltijd functioneel materiaal. Ga nooit met tennisschoenen aan je voeten hardlopen, net zo min dat je ook niet zo gauw met zwemvliezen aan gaat squashen!. En verantwoord hardlopen doe je dus op functionele hardloopschoenen.

​FPK-eis
Alle sportschoenen die gekocht worden om actief te gebruiken, moeten voldoen aan de FPK-eis. 'FPK' staat voor 'Functionaliteit', 'Pasvorm  en 'Kwaliteit'. Bij hardloopschoenen houdt Functionaliteit in dat de schoenen moeten voldoen aan de eisen die de hardloopsport aan de beoefening daarvan stelt (voetbalschoenen zijn functioneel voor de voetbalsport en zwemvliezen zijn dat voor de zwemsport). Een voor jou functionele hardloopschoen dempt afdoende de schokbelasting tijdens het contact met de grond en steunt en/of stuurt afdoende jouw voeten tijdens de loopbeweging en voorin de schoenen moet bij de tenen altijd wat extra ruimte overblijven (lengte-toegift). De Pasvorm van een hardloopschoen wordt bepaald door de mate waarin jouw voet in de schoen past, hoe de de hielkap van de schoen om je hiel heensluit, hoe het bovenwerk om je wreef heensluit, hoe je je schoenen dicht vetert en of je voorin voldoende 'teenruimte' overhoudt. Onze runningexpert is jou daarbij behulpzaam. Gebruik ook altijd functionele loopsokken, dat geeft het pasvormgevoel meteen al een boost! De Kwaliteit wordt bepaald door de mate waarin Functionaliteit en Pasvorm tijdens het hardlopen behouden blijven. De schoenen moeten gewoon hun werk blijven doen en mogen niet voortijdig hun specifieke eigenschappen verliezen. Als de loopschoenen aan de FPK-eis voldoen, is de kans op het verkrijgen van Loopplezier het grootst en die op overbelastingsblessures het kleinst.

Een hardloopschoen moet dus bij JOU PERSOONLIJK passen.Om aan de FPK-eis te kunnen voldoen moet je verzekerd zijn van een deskundig advies en van een ruim assortiment functionele loopschoenen. En dat alles vind je bij Run-Inn in ruime mate. Wij verzamelen de nodige persoonlijke informatie over jou en over jouw voeten en als wij voor ons voldoende relevante informatie hebben verzameld, krijg je verschillende door ons speciaal voor jou geselecteerde modellen. Met die modellen maak je dan als het ware een paar proefritjes waarin jij kunt vaststellen hoe dat model aanvoelt en wij kunnen zien hoe dat model het bij jou tijdens het hardlopen ‘doet’. Eventueel wordt m.b.v. een 'pasvorm bevorderend supplement' de pasvorm bij jou persoonlijk verder geoptimaliseerd. Als jij jouw schoenen gekozen hebt, begint het eigenlijk allemaal pas echt voor jou. Dan ga je de loopschoenen actief gebruiken. De een zal af en toe een klein stukje gaan hardlopen en de ander zal dat meer frequent gaan doen. Maar er is één ding dat hen allen bindt, en dat is het moeten hebben van Loopplezier. Met Loopplezier kun je je hele hardlopende leven blijven doorgaan met hardlopen, op wat voor niveau dan ook. Om jou te helpen dat jij dat Loopplezier ook daadwerkelijk krijgt (behoudt), krijg je bij Run-Inn een dikke ‘Plus’ bij dit ‘Product’. Die Plus bestaat hier niet alleen uit het persoonlijke advies dat je bij ons binnen krijgt, maar de Plus volgt dit Product ook naar buiten!

De dikke Plus
De Plus van Run-Inn bij hardloopschoenen houdt o.a. ook in dat je na de aanschaf van jouw hardloopschoenen desgewenst al meteen de nodige adviezen voor een goede trainingsopbouw mee kunt krijgen. En als je je aanmedlt als Run-Inn Vaste klant krijg je drie gratis (hard)looptrainingen aangeboden waarin ook het onderwerp looptechniek aan de orde kan komen. Een efficiënte manier van hardlopen maakt het je gemakkelijker om Loopplezier te krijgen. Ook op andere voor jou relevante vragen kan altijd een antwoord worden gegeven: ‘Alles voor het Loopplezier!’ Stuur desgewenst een e-mail naar ons. Via Run-Inn kun je ook informatie krijgen over het aansluiten bij loopgroepen, daar bij velen het lopen in een groep motiverend werkt. En bij Run-Inn krijg je garantie op het advies, dus als er naderhand toch nog iets aan de 'FPK-hand' lijkt te zijn, kom je gewoon even terug.

Veel hardlopers zijn bang dat ze hardloopblessures krijgen. Echter, bijna alle overbelastingsblessures (aan voeten, achillespezen, schenen, knieën) komen door onoordeelkundig trainen (te veel en vooral te intensief) en door het hardlopen op verkeerd schoeisel. Daarom is het Product-Plus van Run-Inn een voorwaarde om blessurevrij te kunnen blijven hardlopen en om Loopplezier te kunnen bereiken.

Klik hier om de Folder Hardloopschoenen te downloaden.​NAAR BOVEN