Hartslagmeting


Een hartslagmeter is een prima hulpmiddel om te gebruiken tijdens het hardlopenDe hartslagmeter geeft duidelijk aan in welke intensiteitszone je aan het hardlopen bent. Met deze informatie wordt het trainen op het juiste inspanningsniveau (let op: 'iedereen heeft zijn of haar eigen niveau'), een stuk eenvoudiger.

Met inspanningspercentage wordt bedoeld: een bepaald percentage van je maximale hartslagfrequentie (HFmax). Je HFmax wordt als 100% aangemerkt en een intensiteitszone correspondeert derhalve met bepaalde percentages van je HFmax. De HFmax is grofweg te bepalen door 205 te verminderen met de helft van je leeftijd. Of door het uitvoeren van een z.g. maximaaltest. Maar doe dat laatste alleen onder deskundige begeleiding.

Globaal kunnen we onderscheiden:
een intensiteitszone tussen de 65% tot 75% van je HFmax betekent vooral gewichtscontrole, opbouwen basisconditie en hersteltrainingen;

een intensiteitszone tussen de 75% tot 82,5% van je HFmax betekent conditiebehoud en conditieverbetering;

een intensiteitszone tussen de 82,5% en 87,5% van je HFmax betekent verbetering van je maximaal prestatievermogen.

De hartslagmeters zijn zo in te stellen dat je een intensiteitszone kiest om binnen te trainen. Komt je hartslag boven de bovengrens die je ingesteld hebt uit dan volgt er een alarmpje. Hetzelfde gebeurt als je te weinig intensief bezig bent en dus onder de ingegeven ondergrens komt.

Run-Inn verkoopt vele modellen van Polar.
Het assortiment gaat vanaf een 'eenvoudig' model tot aan een model dat je snelheid, afstand en hartslag weergeeft en waarbij je de gegevens in de computer kunt opvragen. Er zijn ook modellen met GPS. De Polar hartslagmeters beginnen bij € 49,95.

Alle hartslagmeters werken met een borstband, de metingen zijn dus allemaal even accuraat. De verschillen tussen de diverse modellen, en ook tussen de prijzen, zitten in de mogelijkheden. Dus voor ieder wat wils.

 

Een paar van onze laatste Polar modellen zijn:

Polar M400
Het GPS sporthorloge van Polar

De Polar M400 is een waterdicht GPS-sporthorloge en dagelijkse fitness tracker. De Polar M400 helpt je je trainingen te plannen, je prestaties te verbeteren en zelfs om tijdens een hardlooptraining de weg naar huis terug te vinden. Als je wilt kun je je telefoon koppelen met de M400, zodat je meldingen ontvangt bij inkomende gesprekken, ontvangen berichten en pushberichten van sociale media, zodat je altijd en overal op de hoogte bent. Verkrijgbaar in zwart, wit en blauw. Klik op de onderstaande video om te weten te komen wat de M400 allemaal kan. En dat is heel wat!


Polar M600
De sport smartwatch van Polar

De waterdichte Polar M600 is een Android Wear smartwatch, passend bij een actieve levensstijl zonder compromissen. Een sport-smartwatch gemaakt door de makers van sporthorloges. Met de Polar M600 geniet je van het gebruiksgemak van Android Wear en de krachtige sportfuncties van Polar. Haal alles uit je dagelijks leven, op kantoor, thuis en tijdens je sportmomenten. De Polar M600 is een slim sporthorloge, het beste van twee werelden. De M600 is ook uitgerust met een snelle en betrouwbare GPS-functie.
 

NAAR BOVEN