Hardloopkleding


Comfortabel hardlopen doe je in functionele loopkleding
​Als je altijd de juiste keuze maakt uit functionele hardloopkleding zul je zo comfortabel mogelijk kunnen blijven hardlopen. Om die juiste keuze te kúnnen maken, moet je wel beschikken over meerdere soorten hardloopkleding waardoor er wat te kiezen valt. Er zijn loopjacks in diverse uitvoeringen, als ook loopshirts (wijd, elastisch, dun, dikker), thermische onderkleding (lange mouwen, korte mouwen, met col, dun, dikker), loopbroeken (elastisch, wijd, dun, dikker), loophandschoenen, loopmutsen en nog wel wat meer.

De basis-uitrusting voor iedere hardloper moet bestaan uit: een thermisch onderhemd, een loopbroek en een loopjack. Door extra kledingstukken in de kast te hebben hangen, ben je in staat je kleding aan te passen aan de weersomstandigheden, de aard van de training (rustige training, snelle training, wedstrijd) en jouw persoonlijke wensen. Bij Run-Inn kun je alle benodigde hardloopkleding aantreffen van de beste kwaliteit.
 

COMFORTABEL HARDLOPEN TIJDENS DE NATTE EN KOUDE MAANDEN

Sommige mensen denken nog altijd dat een loopjack geheel waterdicht moet zijn. Dat is een misvatting. Dan zou je ook een vuilniszak kunnen gebruiken... Alles wat er niet in kan, kan er ook niet uit, vandaar dat loopkleding aan bepaalde, specifieke eisen moet voldoen. Bedenk dat je bij hardlopen zelf veel warmte produceert (veel meer natuurlijk dan bij wandelen) en dat je het juist koud krijgt als je kleren van binnen nat worden. Je lichaam wordt door die natte lappen sterk afgekoeld. Het gebruik van functionele loopkleding maakt het lopen tijdens de natte en koude maanden een stuk comfortabeler.
Het loopjack is door een speciale weefwijze geheel winddicht, sterk waterafstotend, maar bovenal is die ook ademend: transpiratiedamp kan van binnen naar buiten worden afgevoerd. Daardoor blijf je gedurende je gehele looptraining van binnen droog en warm. Deze afvoer van warmte wordt op gang gebracht met behulp van een thermisch onderhemd. Eventueel kan er een (thermische) tussenlaag worden gedragen als het buiten erg koud is of als er gekozen is voor een dun(ner) loopjack. Ook kan gekozen worden voor de populaire runningtop. Daaroverheen draag je het loopjack.

Als je in loopkleding je huis uitgaat, kan het mogelijk een beetje (veel) koud aanvoelen (gevoelskoude), maar daar je lichaam droog is, zal dat geen enkele nadelige gevolgen voor je hebben. Na een aantal minuten begin je, doordat je hardloopt, voldoende warmte te produceren om je lichaam te verwarmen. Door de speciale materialen waar loopkleding van gemaakt is, kan de transpiratiedamp van binnen naar buiten worden afgevoerd, kan de (koude) wind niet van buiten naar binnen toe en kan de regen (bijna) niet door het loopjack heen en als dat toch eens een keer gebeurt, zal het loopjack het vocht niet opzuigen en vasthouden waardoor je lichaamstemperatuur niet negatief zal worden beïnvloed.

Voor welk loopjack je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Alle loopjacks die Run-Inn verkoopt zijn van uitstekende kwaliteit. Alleen is de een wat dikker, de ander wat dunner, de ene rood en de andere zwart... Laat je door ons adviseren en bedenk nu alvast dat het dragen van een (relatief) dun nauw aansluitend thermisch onderhemd met daaroverheen alleen een loopjack bijna altijd meer dan genoeg kleding is om gedurende de herfst en de wintermaanden comfortabel in hard te lopen. Plus dat je een loopbroek draagt natuurlijk... Een loopbroek houdt je benen warm. Loopbroeken zijn er in verschillende soorten, strak, wijd, dun, dik(ker) bijvoorbeeld. Run-Inn heeft loopkleding van o.a. ODLO, Brooks, Saucony, Newline, Falke, Tao Craft en Asics. Gooi nu eindelijk eens dat oude katoenen jack en/of die katoenen broek weg en loop hard in functionele loopkleding. Ér zal een wereld voor je opengaan!


ALTIJD COMFORTABEL HARDLOPEN, WIE WIL DAT NIET?!

Het 3-lagen principe

Hardlopen kan ook in de wintermaanden comfortabel zijn. Als je maar de juiste kleding draagt. Run-Inn heeft een zeer uitgebreide collectie van de beste functionele loopkleding in de collectie.

Functionele loopkleding, bestaande uit drie lagen, zorgt voor een perfect microklimaat, het klimaat dicht op de huid. Een goede ventilatie en vochtafvoer reguleert de lichaamstemperatuur. Elke laag is even belangrijk en vult de andere twee lagen als een kettingreactie aan. Het gaat om interactie. Het 'simpele' principe zorgt voor betere prestaties tijdens wedstrijden, intensieve trainingen of tijdens een rustig uurtje sporten.

Onderkleding - loopshirt - loopjack
De onderkleding die goed om het lichaam heensluit, houdt het lichaam droog doordat het door de vezelstructuur de transpiratiedamp naar de volgende kledinglaag transporteert. Het vocht wordt snel afgevoerd zodat het huidoppervlak droog blijft. Een netwerk van fijngeweven vezels drijft het vocht naar de buitenkant van het kledingstuk, waar vervolgens door condensatie het vocht naar de volgende laag wordt verdreven. Met de juiste onder-, tussen- en bovenkleding wordt het vocht en de hoge lichaamstemperatuur door alle lagen van het kledingstuk heen gevoerd zonder te blijven vastzitten in het materiaal.

De eerste laag kledingstukken zijn allemaal zo ontworpen dat ze huidvriendelijk zijn, dat ze nauw op uw lichaam aansluiten en daardoor een perfecte pasvorm hebben. De 2e laag, de tussenlaag, is lichaamstemperatuur regulerend. De buitenste laag (het loopjack) is Winddicht, Waterafstotend, maar wel Ademend.

Op de kledingfolder zie je een afbeelding van het 3-lagen principe: 1e laag aaansluitend op de huid, 2e laag voor extra warmte en 3e laag die je beschermt tegen wind en regen. Je ziet hierop dat de transpiratiedamp van binnen naar buiten wordt afgevoerd. Indien het buiten niet zo koud is, kan de tussenlaag mogelijk achterwege gelaten worden. Klik hier om de Folder Hardloopkleding te downloaden.


​NAAR BOVEN